(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kniha
Potřebné ingredience
na přání...
světlý piškot; máslový krém s příchutí likéru "čokoládové pralinky"
Postup přípravy
Všem moc děkuji za pochvalu! Vážně!! Díky :-) moc jste mi udělaly radost. Já jsem totiž z té knihy dost zklamaná, není podle mých představ a prostě mám za to, že se mi nepovedla.
Tak to nakonec asi vidím jen já - takže díííííky vám!!! :-)
A tady jsou odpovědi:
Korpus je vyřezaný z piskotu. Upekla jsem jeden piškot na velký plech, vykrojila jsem si A4, prořízla ho. Ze zbytků jsem dotvarovala vrchní část.
Krém je klasika máslový (babičkovský) a já do něj přimíchávám kde co :-))
150ml mléka uvařím s jedním vanilkovým cukrem a dvěma LŽÍCEMA polohrubé mouky. Nechám vychladnout. Mezi tím si vyšlehám 250g másla s 200g cukru moučka. Jakmile má moučná kaše pokojovou teplotu zašlehám postupně do máslového základu.
Nakonec přimíchám třeba 50ml vaječného koňaku nebo rozpuštěnou čokoládu.. iniciativě se meze nekladou :-)
Akorát, když budete přimíchávat mléčnou čokoládu nebo rozpuštěné mořské plody (prostě další sladkou složku) dejte si méně cukru.
Tato dávka je na malý kulatý dort. Na velké dorty dělám 2,5 krát víc :-) nebo i 3x víc.
Tak to nakonec asi vidím jen já - takže díííííky vám!!! :-)
A tady jsou odpovědi:
Korpus je vyřezaný z piskotu. Upekla jsem jeden piškot na velký plech, vykrojila jsem si A4, prořízla ho. Ze zbytků jsem dotvarovala vrchní část.
Krém je klasika máslový (babičkovský) a já do něj přimíchávám kde co :-))
150ml mléka uvařím s jedním vanilkovým cukrem a dvěma LŽÍCEMA polohrubé mouky. Nechám vychladnout. Mezi tím si vyšlehám 250g másla s 200g cukru moučka. Jakmile má moučná kaše pokojovou teplotu zašlehám postupně do máslového základu.
Nakonec přimíchám třeba 50ml vaječného koňaku nebo rozpuštěnou čokoládu.. iniciativě se meze nekladou :-)
Akorát, když budete přimíchávat mléčnou čokoládu nebo rozpuštěné mořské plody (prostě další sladkou složku) dejte si méně cukru.
Tato dávka je na malý kulatý dort. Na velké dorty dělám 2,5 krát víc :-) nebo i 3x víc.
x
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
helulka
(upraveno)
21. 8. 2008, 12:22
Tak ta mi unikla, je supeeeeer Je to opravdu jak čarodějnická kniha Tvůj krém musím vyzkoušet.Moc mě to láká,
lenkamb
(upraveno)
4. 8. 2008, 20:44
Lexikon kouzel - řekla jsem si při prvním pohledu a i s ohnutým rohem!
Černá Borůvka
(upraveno)
31. 7. 2008, 10:24
Moc krásná
Willow M
(upraveno)
31. 7. 2008, 7:09
Super
Mišmaš
(upraveno)
30. 7. 2008, 21:28
to je nádhera a ten ohlý roh a ostatní detaily, prostě úžasné
Lupitka
(upraveno)
30. 7. 2008, 21:12
Saši to je úžasná kniha s krásnými detaily !!
Init
(upraveno)
30. 7. 2008, 20:56
Sašo, to je nádhera a ten korpus je vyřezaný z piškotu, nebo máš formu?
zuzaa
(upraveno)
30. 7. 2008, 20:50
Saši, ta je teda parádní jak jsi dělala ten krém? zní to ohromně zajímavě
janina74
(upraveno)
30. 7. 2008, 20:34
to je regulerní lexikon
Zrušený účet
(upraveno)
30. 7. 2008, 20:29
Sašo ta je parádní. To je Kniha stínů z Čarodějek. Bojím se to přečíst, abych někoho nezačarovala.
Kattyna
(upraveno)
30. 7. 2008, 20:10
ta je nááádherná !!!! pefektní ...
Aderiarleen
(upraveno)
30. 7. 2008, 20:06
súhlas s Jitkou...ako pravá ado Saxany ..krásna
jitkaad
(upraveno)
30. 7. 2008, 20:02
bomba, skvělá práce, moc se mi líbí,parádně vypracovaná, úplně jako nějaký lexikon